Immonen Marko

marko-immonen_lores

Marko Immonen (s. 1970) luopui perheyrityksen johtamisesta ja ryhtyi kirjoittamaan. Vesilentämistä ja jalkapalloa harrastava Immonen on syntyisin Virroilta ja asuu Orimattilassa. Kuoleman koeaika on hänen esikoisromaaninsa.


Kirjailijahaastattelu / 2020

 

Mistä uusin kirjasi kertoo
Venäläisestä maanpaossa olevasta oligarkista, joka haluaa palata takaisin synnyinmaahansa. Mies neuvottelee Venäjän valtion kanssa samalla taktiikalla kuin liikekumppaniensa kanssa unohtaen, että ensimmäisellä on kasa ulkomailla toimivia turvallisuusorganisaatioita ja jättimäiset resurssit. Suomalainen tuore juristi esimiehineen jää kahnauksessa jalkoihin.

 

Millainen on kirjoittamisprosessisi?
Näköjään alati kehittyvä. Tuoreimman projektin kohdalla olen malttanut kehitellä ideaa selvästi aikaisempaa pidempään ennen kirjoittamista. Nyt sitten ihmettelen, miten vaivattomasti ja pursuilevasti ensimmäinen kierros syntyy. En tosin vielä tiedä, onko muutos hyväksi. Tärkeintä minulle kuitenkin on, että joka päivä tapahtuu. Sekä elämässä että kirjassa.

 

Mitä kirjoittaminen sinulle merkitsee?
Se oikeuttaa minut tepastelemaan ympäriinsä ja kyselemään tyhmiä. Mikään ei ole parempi peitetarina uteliaalle kuin väittää itseään kirjailijaksi.

 

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi kirjoittamisen saralla?
Jatkan kehittymistä. Yritän olla tappamatta itseäni tavoitteilla.

 

Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?
Valtava kiitos ajastasi tässä kiireisessä maailmassa. Yritän olla tuhlaamatta sitä.