Palviainen Jukka-Pekka

No image set

Jukka-Pekka Palviainen on useita palkintoja ja palkintoehdokkuuksia saanut kirjailija, jonka laaja tuotanto sisältää kirjoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

 

Kirjailijahaastattelu / 2023

 

 

Kerrotko hieman itsestäsi? 
Olen Jukka-Pekka Palviainen. Kirjoitan kirjoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Olen kotoisin Raumalta, mutta tällä hetkellä asun Sastamalassa. Minulla on vaimo ja kaksi aikuista tytärtä. Koulutukseltani olen lastentarhanopettaja, mutta olen ollut vapaa kirjailija jo vuodesta 2004 saakka.

 

Miten sinusta tuli kirjailija?
Olen halunnut kirjailijaksi lapsesta saakka. Olen aina nauttinut tarinoiden keksimisestä ja kirjoittamisesta. Nuorena aikuisena aloin tehdä systemaattisesti töitä haaveeni toteuttamisen eteen. Opiskelin runoilija Risto Ahdin opastuksella runojen kirjoittamista, vaikka minusta ei lyyrikkoa tullutkaan. Jossain vaiheessa siirryin proosaan ja sain toisesta romaanikäsikirjoituksestani kustannussopimuksen.

 

Mistä kirjasi kertovat?
Syksyllä 2021 ilmestynyt lastenromaanini Jugi ja Majakkasaaren aave kertoo Jugista, joka muuttaa perheineen Majakkasaarelle. Perheen ostamaa hotellia remontoidaan tv-ohjelmassa ja samalla päänvaivaa aiheuttaa Majakkasaaren aave. 

Syksyllä 2022 ilmestyi Jugi-sarjan toinen osa eli Jugi ja kauhujen yö. Se on jännittävä ja hauska kertomus vankikarkurista, "merirosvolaivasta" ja kauhuelokuvan kuvauksesta.

Syksyllä 2023 ilmestyy sarjan kolmas osa Jugi ja öinen viheltelijä. Siinä Jugi ystävineen seikkailee Vanhassa Raumassa. He yrittävät selvittää, mihin ihmisten lemmikit katoavat ja tutustuvat samalla jännittäviin sirkuslaisiin. Entä kuka on outo öinen viheltelijä? 

 

Millainen on kirjoittamisprosessisi?
Kirjani syntyvät nykyään nopeammin kuin ennen. Kirjoitan aiheista, jotka eivät useimmiten vaadi isoa erillistä taustatyötä. Taustatyönä toimii se elämä, jota olen tähän asti elänyt.

 

Mitä kirjoittaminen sinulle merkitsee?
Kirjoittaminen on minulle tapa ilmaista itseäni. Se on minulle yhtä aikaa työ ja rakastettu. 

 

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi kirjoittamisen saralla?
Tarkoitukseni on jatkaa kirjoittamista kaiken ikäisille.

 

Minkälainen lukija itse olet? 
Olen melko hidas lukija, koska jään helposti makustelemaan kirjan kieltä. Pidän kirjoista, joiden kieli on kaunista ja punnittua. Arvostan toki myös huumoria, jännitystä ja samastuttavia henkilöhahmoja.

 

Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?
Kiitos, että olette.