Piiroinen Suvi

No image set

Suvi Piiroinen (s.1977) on Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva kieltenopettaja. Joensuuhun sijoittuva esikoisteos Pahaa parempi aloitti rikostutkija Väinö Rossista ja Rob Peurasta sekä heidän omaperäisistä kollegoistaan kertovan dekkarisarjan. Sarjan kolmas osa "Routamorsian" ilmestyy syksyllä 2020. 

 

Kirjailijahaastattelu /  2020

 

Kerrotko lyhyesti itsestäsi
Olen Suvi Piiroinen, 43-vuotias kirjailija Pohjois-Karjalasta, Nurmeksesta. Kirjani tapahtumat sijoittuvat pääasiassa Joensuuhun, missä olen asunut suuren osan elämästäni. Ammatiltani olen kieltenopettaja.

Kirjoittamisen lisäksi minulle tärkeitä ovat perhe ja läheiset ihmiset, luonto, elokuvat, valokuvaaminen ja lukeminen.

 

Miten sinusta tuli kirjailija?
Sain esikoiskirjaani idean unesta ja päätin kokeilla, millainen tarina siitä tulisi. Näin syntyi Pahaa parempi.

 

Mistä saat aiheet kirjoillesi?
Saan kirjoihini vaikutteita kaikesta ympäröivästä: tapaamistani ihmisistä, musiikista – melkein mistä vain. Pahaa parempi -kirjan taustana toiminut uni ei ole ainoa uni, josta olen saanut ideoita. Menetetyt puolestaan sai paljon vaikutteita musiikista. Mikäli kirjoittamisintoa riittää, minulla on jo runsaasti uusia ideoita useampaan romaaniin!

 

Mistä uusin kirjasi kertoo?
Routamorsian on jännitysromaani, jossa aiemmista kirjoistani tutut rikostutkijat selvittävät opiskelijanaisen katoamistapausta sekä sen mahdollista yhteyttä muihin katoamisiin. Lisäksi kirjassa selvitellään vanhempaa katoamistapausta, joka on tuttu aiemmista kirjoistani.

 

Mitä kirjoittaminen sinulle merkitsee?
Kirjoittaminen on rakas harrastus, jossa pääsen toteuttamaan luovuuttani, ja se on myös keino rentoutua.

 

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi kirjoittamisen saralla?
Tarkoitukseni on kirjoittaa vielä yksi tai kaksi romaania, joissa päähenkilöinä ovat aiemmissa kirjoissani tutuiksi tulleet tutkijat. Tällä hetkellä minulla on lisäksi kehitteillä myös täysin uusi ja erilainen jännitysromaani, joka toivottavasti valmistuu lähivuosina. Haluaisin myös joskus kirjoittaa lastenkirjoja tai vaikkapa oppikirjoja.

 

Minkälainen lukija itse olet? 
Luen nykyisin enimmäkseen dekkareita, mutta joskus muutakin välipalaksi. Viimeisimpiä lukemiani kirjat ovat Terry Hayesin Vaeltaja, C. J. Tudorin Liitu-ukko, Stefan Ahnhemin Miinus kahdeksantoista astetta sekä Max Mannerin 72H ja Kadotettujen kahvila. Pidän erityisesti pohjoismaisista kirjailijoista. Monen vuoden ajan luin todella vähän, mutta nyt luen mielelläni melkein joka päivä jonkin verran. Se on rentouttavaa, mutta se kehittää myös omaa kirjoittamistani.

 

Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?
Toivotan teille jännittäviä lukuhetkiä kirjojeni parissa. Otan mielelläni vastaan palautetta vaikkapa sähköpostilla suvi.r.piiroinen(at)gmail.com

 

 


Valokuva: Tanja Soininen